Vijf organisaties in Culemborg hebben de handen ineengeslagen om passende begeleiding te bieden bij zwangerschap, bevalling en herstel. Een (bekken-)fysiotherapeut kan helpen bij klachten zoals urineverlies of bekkenpijn tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Ook is er allerlei begeleiding mogelijk om in deze fase veilig en verantwoord te sporten. 

Verloskundigen, fysiotherapeuten, een bekkenfysiotherapeut, sportcoach en een yogadocent werken samen, elk vanuit hun eigen expertise, maar met één gemeenschappelijk doel: ondersteuning op maat bieden aan de zwangere en (pas) bevallen moeder. Er wordt gericht doorverwezen en ook vragen kunnen zo gemakkelijker beantwoord worden. 

Ook als de bevalling wat langer geleden is kunnen vrouwen op verschillende niveaus begeleiding krijgen bij verantwoord en veilig sporten, waarbij vooral rekening gehouden wordt met de veranderingen die je lichaam heeft doorgemaakt. 

“De bekkenbodem verdient extra aandacht”, zeggen de organisaties in een gezamenlijk bericht. “Ook al komen klachten als urineverlies, een zwaar gevoel in de bekkenbodem of een gevoelig litteken veel voor, het betekent niet dat het normaal is. Blijf niet met vragen of klachten lopen.”

Er is een gezamenlijke folder beschikbaar: ‘Zwangerschap, Bevalling en Herstel”. 

Meer informatie via de websites van de vijf organisaties

www.fysiovdberge.nl

www.deronding.nl 

www.bekkenzorg-Culemborg.nl

www.klikinbeweging.nl